Средба на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство со претставниците на Комората на Органски Производители

Средба на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство со претставниците на Комората на Органски Производители

Органското производство е перспективен потсектор на кој изминативе години Влада му даде големо значење.На средбата со претставниците на Комората на Органски Производители разговаравме за политиките и можностите кои ги нудиме преку програмите за финансиска поддршка,...
Работна посета на КОП на Косово на средби со сопственици на компании

Работна посета на КОП на Косово на средби со сопственици на компании

По иницијатива на претседателот на Занаетчиската Комора на РСМ, г-дин Агрон Фазлији и во организација на Меѓународната Јуниор Комора – ЈЦИ Призрен, претставувана од г-дин Африм Рада, г-дин Фатир Берзати и г-дин Берзат Берзати, заедно со директорот на Бизнис...
Потпишан меморандум за соработка со Занаетчиската комора на Р.С. Македонија

Потпишан меморандум за соработка со Занаетчиската комора на Р.С. Македонија

Овој Меморандум за соработка е потпишан со намера и цел да овозможи ефикасна и координирана соработка помеѓу Комората на органски производители КОП и Занаетчиската комора на Р.С. Македонија ЗКРСМ, за спроведување на активности чија основна цел е унапредување на...
Манифестација „Дарови од природата” во Куманово – Годишно собрание 2020

Манифестација „Дарови од природата” во Куманово – Годишно собрание 2020

Годишното собрание на КОП Работилница 1 – Култивирано земјоделско производство со фокус на зачински, ароматични и лековити билки Предавач: Проф. Др. Зоран Димов Работилница 2 – Македонска традиционална медицина Доктор по фитомедицина и агроекологија Член на...